Tercera edició del festival Cul de Sac: 11 i 12 d’octubre en Es Baluard, Palma

GNOD (R&D) – THE COSMIC DEAD – PYLAR – PHICUS – F/E/A – KLS – EMEA – DEADWOOD TREE

Aquests pròxims 11 i 12 d’octubre es celebrarà en Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma  la tercera edició del festival Cul de Sac, impulsat per Bubota i Sabotage, un esdeveniment que va camí de consolidar-se com una de les cites més importants dins el calendari musical de Ciutat.

Enguany, el festival torna a apostar per una programació lluny de tòpics i plena de sorpreses, amb rock experimental, psicodèlia, free jazz, electrònica, post-metal i hardcore, desmarcant-se de nou del monocultiu “indie” marca dels temps. La idea, com en anteriors edicions, és que Cul de Sac és un espai per descobrir noves propostes i noves músiques lluny de la zona de confort.

En aquest sentit, cal destacar el concert-vermut que el divendres 12 oferiran el grup català de free jazz Phicus i el productor felanitxer Emea, una de les figures més interessants i amb més futur de l’escena electrònica balear, que actuaran primer per separat per acabar amb una improvisació col·lectiva final.


Però sobretot, cal celebrar la visita a l’illa de GNOD, una de les institucions del rock experimental britànic, amb una discografia mutant que mai ha deixat de sorprendre i fascinar, que actuarà en format duo. O la presència en el cartell dels incendiaris The Cosmic Dead, escocesos a mig camí entre la psicodèlia i el doom metal, o els sevillans Pylar, una de les bandes més estranyes i fascinants de l’escena nacional, i -a la fi- la visita a l’illa de KLS, una autèntica piconadora en directe que ha convertit Benicarló en la capital mundial del hardcore.
I a nivell local, a més de Deadwood Tree, una de les formacions més prometedores del post-metal local, cal fixar-se també en F/E/A, que presentaran divendres 11 el seu nou disc, “Vèrtebra”, debut dels mallorquins per El Segell del Primavera, enregistrat amb John K Erskine (Sonic Youth, Swans, Glenn Branca), que sortirà al carrer el pròxim 9 de novembre.


En definitiva, dos dies de concerts que rompen la monotonia i aporten un poc d’oxigen als amants del risc.

El festival Cul de Sac compta amb el suport d’Es Baluard i de l’Ajuntament de Palma i tots els concerts són gratuïts.