La Fada Despistada

La Fada Despistada és un ésser màgic que visita a les nines i els nins que canten abans d’anar a dormir. La seva feina és repartir somnis fantàstics: de jugar, de menjar, de volar…

Quan apareix, a més de repartir somnis presenta els seus amics, que són les cançons, els contes, els badalls, la lluna i una maleta d’on va traient una guitarra petitona, un llibre i el seu amic Cotonet. Amb ells explica contes i cançons per anar a dormir, per a somiar, per a ballar i per a despertar-se.

Els menuts participen cantant, ballant les coreografies, badallant i a vegades, dormint! Per si de cas, també ensenya a combatre els malsons amb un secret que només ella i les padrines coneixen…

Com va néixer la fada?
Era maig del 2007 i na Cecília Giménez no podia dormir, els catapums la perseguien fins a quan s’adormia al tren. Durant la nit, es passava les hores mirant el sostre de la seva habitació contant les estrelles fluorescents sense poder pegar un ull; i si es podia dormir, al moment la despertaven catapums terribles que la deixaven tremolosa i angoixada.

Llavors van començar a aparèixer les cançons, gairebé totes de Maria Elena Walsh, que ella escoltava quan era petitona. I com són d’aquestes cançons que no saps per què però que recordes completes, les va començar a cantar mentalment. Per a això havia de “recuperar” les lletres i muntar el trencaclosques de cadascuna. I així, pescant i rearmant cançons en silenci, aconseguia calmar-se i adormir-se!

Llavors va aparèixer la Fada Susanna amb el disc “Anem al llit” d’Albert Pla amb el seu compromís personal: si no s’adormen escoltant aquest disc, els retorno els diners. I sí!!! Cecilia va poder dormir!!! Llavors li varen donar l’oportunitat de fer un concert de músiques del món al centre cívic Cotxeres Borrell i es va atrevir a cridar a Mariano Martos qui li va recomanar a Joâo Balâo per formar el trio juntament amb Gloria Wasmer. El repertori eren cançons de bressol de tot el món, cadascuna en un idioma diferent, estudiant cançons noves na Cecília va tenir cada vegada més eines per espantar els catapums i el somni de la Fada va començar.

Els amics de Bat, audicions musicals, ho van veure i van proposar fer una audició escolar amb el repertori. Aquí van néixer el personatge de la “Fada Dormilega” (perquè no era despistada al començament) i els “Somiatruites”. Tots dos noms en homenatge a Albert Pla.

El vestit, els pijames, els llumets i les teles van ser apareixent a poc a poc gràcies a l’ajuda i l’art de moltes fades padrines i somiatruites que van creure en aquest somni.

Per què és despistada?
Perquè la varen fer així, a vegades es cansa molt de perdre coses pel camí i oblidar-se del lloc on ha posat el seu vestit, o les sabates o quan perd al seu amic Cotonet i els Somiatruites s’emprenyen… Però s’ha hagut d’acceptar tal com és, despistada de peus a cap.

Per on va?
La Fada va pels camins que recorda i per tots els que es troba quan es perd… Ha estat a l’Argentina molts d’anys, després va passejar per Uruguai, Catalunya, Astúries, Madrid, Jerez, París, Hamburg, Portland, Seattle i San Francisco… I de cada lloc es va posar a cantar a veure si podia aconseguir somnis nous per repartir. I va trobar molts i també a somiatruites de tots els estils i gusts.

On viu?
Viu a Can Reüll, una caseta enmig del camp, enmig d’una illa, enmig del mediterrani, amb els seus arbres, flors i animals i amb en Mateu, el seu Somiatruites preferit que li troba les coses quan ella es despista i la va a cercar quan es perd i fabriquen somnis junts.